Memphis gaat in op controverse: "Die Promes ken ik dan weer niet"

Memphis Depay en Quincy Promes
Memphis Depay en Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Memphis Depay heeft voor het eerste gereageerd op zijn 'support' naar vriend en voormalig Ajax-speler Quincy Promes. Bondscoach Ronald Koeman erkende eerder al dat Memphis zijn acties niet heel handig waren.

Een kwestie waarover Memphis in gesprek gaat met Koeman', zo deelde hij in gesprek met Noa Vahle. "Ik ga erover praten met de trainer. We blijven vrienden en vrienden laat ik niet vallen, maar dat betekent niet dat je iemand in alles steunt. Die post was niet om te provoceren en te laten zien ’kijk eens: ik ben hier met Quincy’. Ik was op vakantie en ik ging eten met vrienden. Pogba zat ook naast me. We hadden een goede tijd. Dat is een beetje het leven waar ik in zit", zo stelt de Atlético Madrid-aanvaller.

Memphis ziet niet veel kwaad in het plaatsen van het foto met wat tekst. "Wij zijn voetballers en we posten heel veel content. Ik doe dat in ieder geval wel. Het was gewoon een foto op vakantie, ik zag er het kwade niet van in. Ik begrijp dat de buitenwereld daar anders naar kijkt en ik neem daar verantwoording voor. Ik heb vrienden, als je met elkaar uit eten gaat is het niet zo dat je precies weet wat ze allemaal wel en niet doen. Of dat je het eens bent met alles wat iemand doet. De Quincy Promes die ik ken, kennen jullie niet. De Quincy Promes die jullie kennen of beschrijven, ken ik weer niet.”

Op de vaststelling dat de feiten over Promes duidelijk zijn, antwoordde Memphis: "Ik weet dat niet. Ik ken die Quincy niet. Maar ik kom zelf niet uit een makkelijk milieu. Als mensen mijn boek hebben gelezen, begrijpen ze dat. Ik heb een broer die tien jaar vast heeft gezeten. Quincy is een bekende persoon, maar mijn broer niet. Maar ik krijg nooit vragen over mijn broer. Ik ben ook bevriend met Dani Alves en Benjamin Mendy. Daar heb ik ook nog nooit vragen over gehad.”

Echter begrijpt Memphis dat de bondscoach zich heeft uitgesproken over de uitingen op sociale media over Promes."Ik denk dat het vrij logisch is dat iedereen een mening heeft. En dat het logisch is dat de trainer een vraag beantwoordt als hij die krijgt. En dat hij daar zijn mening over geeft. Ik heb het daar met hem persoonlijk nog niet over gehad. De trainer en ik hebben een prima relatie, dat gaat ook buiten het veld. Ik heb natuurlijk voor hem gespeeld bij Barcelona. Een mening is altijd welkom en zeker ook als hij het zegt. Binnenskamers kunnen we erover praten, dat gaan we ook doen.”

Lees meer:
0 reacties