Menno Geelen verklapt: "Hopen daarna nog wel Europa in te gaan"

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Ajax zal deze zomer op trainingskamp gaan in Nederland. Wageningen krijgt de voorkeur boven een trip naar het buitenland, zo vertelde Menno Geelen donderdag in de Pak Schaal Podcast.

De Amsterdammers verbleven vorig jaar in Duitsland en gingen in de jaren daarvoor vaak naar Oostenrijk. Ditmaal blijft de ploeg dus in Nederland. "Ook omdat heel veel Spaanse, Duitse, Engelse clubs vaak naar Nederland komen", zo legt Geelen uit. "Het is hier niet al te warm, maar vaak wel redelijk goed weer. Het is goed geregeld in Nederland en de velden zijn goed."

Ajax bespaart er ook geld mee, maar dat is volgens de interim algemeen directeur niet de enige reden. "Nee, het is niet alleen kostentechnisch. Het is hier gewoon goed. Waarom zou je dan in een duur vliegtuig stappen?", vraagt hij zich hardop af. Ajax gaat naar de Wageningse Berg en hoopt daarmee ook lokale fans aan te spreken. "We willen ook een open training doen voor de fans daar. Zodat de supporters in die regio ook eens naar een training van Ajax kunnen komen."

"Wij moeten beseffen dat voetbal niks is zonder de fans. Besloten wedstrijden zijn niks. Het is ook gewoon leuk om met je kindje naar een open training of een oefenwedstrijd van Ajax te gaan", aldus Geelen. Coach Francesco Farioli kon zich volgens Geelen vinden in het besluit van de Amsterdammers. "Maar we hopen daarna nog wel Europa in te gaan", knipoogt de algemeen directeur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand