"Met Erik ten Hag staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top"

Erik ten Hag op bezoek bij Brentford
Erik ten Hag op bezoek bij Brentford Foto: © Pro Shots

Ajax doet er goed aan om te wachten op Erik ten Hag, zo vinden Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay. De huidige coach van Manchester United, met een verleden in Amsterdam, zien zij als een betere keuze dan Graham Potter.

De naam van Potter zingt de afgelopen dagen rond in Amsterdam, al zou Ajax ook nog hopen dat United afscheid neemt van Ten Hag. "Als je iets meer geduld hebt, heb je grote kans dat Ten Hag vrijkomt", geeft Ibrahim Afellay aan in Studio Voetbal. "Ajax moet nu te allen tijde voor vertrouwde mensen kiezen, die de club een warm hart toedragen."

De oud-voetballer vervolgt: "In het verleden hebben ze de club, net als dit jaar, weggegeven aan buitenlanders. We hebben allemaal gezien hoe dat is afgelopen. Ze moeten mensen terughalen die het beste voor hebben met Ajax." Vermeulen sluit zich aan bij Afellay. "Ik denk echt dat ze Ten Hag het liefste terug willen hebben."

"Je hebt nog het probleem dat hij nog een FA Cup-finale moet spelen. Als hij die wint… Hoewel, Van Gaal won hem ook en was toen toch weg. De vraag is: wacht je inderdaad daarop? Ik denk wel dat hij het zou willen", zegt de verslaggever van de NOS. Vermeulen weet dat de lijntjes kort zijn. "Alex Kroes heeft natuurlijk binding met SEG, waar hij eigenaar van was. Ten Hag staat daar ook onder contract. Door dit soort lijntjes denk je: Ten Hag is veruit het meest logische. Hij zorgt er echt wel voor dat Ajax binnen één of twee jaar weer in de top van Nederland zit."

Lees meer:
0 reacties