"Met Haller en Brobbey heeft Ajax de titel gekocht en gehuurd"

Sébastien Haller
Sébastien Haller Foto: © Pro Shots

Aad de Mos ziet een vergelijking tussen dit seizoen van Ajax en de vorige jaargang: beide keren kwam er een winteraankoop die de ploeg iets extra's gaf in de titelstrijd.

"Ajax heeft met Brobbey zijn eigen DNA teruggehuurd. Brian noemde het zelf al thuiskomen. Hij is blij weer even Ajacied te zijn, hoefde zich niet aan te passen, kent de kleedkamertaal en het spelsysteem. Daardoor klikte het meteen", vertelt De Mos in gesprek met De Telegraaf. Brobbey toonde zijn klasse met een aantal belangrijke goals, waar Haller vorig seizoen precies hetzelfde deed toen hij net in de Johan Cruijff ArenA was.

"Met Haller en Brobbey heeft Ajax de titel gekocht en gehuurd. Overmars heeft ingeschat wat er nodig was om de schaal over de streep te trekken", aldus De Mos. "Ten Hag kan sowieso niet los worden gezien van Marc, want die heeft hem alle gereedschappen gegeven om te presteren. Ten Hag en Overmars vormden een twee-eenheid die elke coach zich wenst."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties