Meulensteen kon naar Ajax: "Hij zag een rol voor mij in zijn staf"

René Meulensteen
René Meulensteen Foto: © Pro Shots

René Meulensteen was jarenlang de vaste assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en momenteel de rechterhand van Graham Arnold, de bondscoach van Australië. De trainer werkte nooit in de Nederlandse top, al heeft dat niet veel gescheeld. Zowel het Nederlands elftal als Ajax waren serieus geïnteresseerd.

Oranje meldde zich als eerst. "Dat was in 2016 toen Danny Blind bondscoach was. Ruud van Nistelrooij haakte af als assistent en toen heb ik een gesprek gehad", vertelt Meulensteen aan Voetbal International. "Toen hebben ze voor Dick Advocaat gekozen. Om de media tevreden te stellen, denk ik. Dat was een serieuze mogelijkheid om iets bij het Nederlands elftal te doen. Dat zag ik wel zitten uiteraard. Blind heeft mij netjes gebeld en ik heb ze succes gewenst."

Na de aanstelling van Erik ten Hag kwam de trainer ook bij Ajax in beeld. "Ten Hag belde me op, hij zag een rol voor mij in zijn staf. Maar ik had in die periode mijn woord al aan Australië gegeven. Als ik mijn woord geef, houd ik me daar aan. Het was een kans, maar ik kan daar geen spijt van hebben omdat ik dit avontuur met overtuiging aanging."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand