Michael Reiziger vindt nieuwe klus en blijft actief in Nederland

Michael Reiziger
Michael Reiziger Foto: © Pro Shots

Michael Reiziger wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje, zo meldt de KNVB. De 50-jarige oefenmeester was de afgelopen vier seizoenen assistent-trainer bij Ajax en zal nu dus op eigen benen staan.

Bij Jong Oranje wordt Reiziger de opvolger van Erwin van de Looi. Reiziger is blij met zijn overstap. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land."

"Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan", aldus de 72-voudig international.

Ook Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB is verheugd met de komst van de Ajacied. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand