Michael Valkanis onderschatte Ajax-klus: "Dat wisten we niet"

Michael Valkanis
Michael Valkanis Foto: © Pro Shots

Michael Valkanis merkte al snel dat de problemen bij Ajax veel groter waren dan hij dacht. De Australiër was de afgelopen maanden de assistent van John van 't Schip. 

Valkanis erkent dat hij de problemen bij Ajax wat onderschat heeft voor zijn aanstelling. "Als een club als Ajax achttiende staat, moet er iets aan de hand zijn", stelt hij in Voetbal International. "Er was heel veel bestuurlijke onrust, de selectie was verdeeld, niet in balans en er was geen zelfvertrouwen. Ik had het gevoel dat veel spelers al wisten dat ze weg moesten. Toen we tekenden, wisten we niet precies waar we in terecht zouden komen."

Van 't Schip en Valkanis wilden terug naar de 'basics' en het vertrouwen terugkrijgen binnen de ploeg. "Dat was een pittige taak, want het is niet makkelijk als je met spelers moet werken waarvan sommigen al weten dat ze volgend jaar geen deel meer uit zullen maken van Ajax", legt hij uit. "Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt. En de media waren kritisch en creëerden dingen, dat maakt het lastiger voor spelers."

Lees meer:
0 reacties