Michael van Praag: "Dat is ook de reden waarom hij nu bij ons zit"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © Orange Pictures

Michael van Praag, voorzitter van de RvC, denkt dat Marijn Beuker een grote rol gaat spelen in de wederopbouw van Ajax. Hij werd onlangs aangenomen als director of football. In die rol gaat hij zich over de jeugdopleiding ontfermen.

"Het komt altijd weer goed met Ajax. Ik denk dat ze in de jeugd moeten beginnen met herbouwen. Er zitten nu ook wat jongens in het eerste", steekt Gerard van der Lem van wal bij NH Radio Sportcafé. "Dat zie jij goed Gerard", haakt Van Praag in. "Dat is ook de reden waarom Beuker nu bij ons zit."

De voorzitter van de RvC stelt dat Beuker behoorlijk wat gaat veranderen. "De organisatie, opleidingsmethoden en scoutingsmethoden gaan verbeterd worden. Dat is belangrijk en dat is bij Ajax ook precies waar we nu naar aan het kijken zijn. Er is veel kritiek, maar Beuker is pas anderhalve maand bezig bij Ajax."

Van Praag benadrukt dat de opleiding momenteel geen zooitje is, ondanks alle veranderingen die doorgevoerd gaan worden. "Het hoeft toch niet mis te zijn om iets te verbeteren?", vraagt hij zich hardop af. Van der Lem denkt daar overigens anders ober. "Als ik weleens naar Ajax ga en ik bekijk wat trainingen, dat is helemaal niet goed."

Lees meer:
0 reacties