Michael van Praag komt met verklaring: "Dat is wel fout gegaan"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

Michael van Praag heeft duidelijkheid willen verschaffen over zijn Ajax-aandelen. Op LinkedIn komt de voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers met een uitgebreide verklaring.

Na de schorsing van Alex Kroes kwam meerdere berichten naar buiten dat Van Praag zelf ook fouten zou hebben gemaakt met een honderdtal Ajax-aandelen die hij in 1998 kocht. "De feiten rondom deze aankoop zijn als volgt: bij mijn voorgenomen benoeming tot voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, heb ik het bezit van deze aandelen bij Ajax gemeld. Mijn aandelenbezit stond dus ook in de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vermeld, alsmede in de toelichting op die vergadering, en op de Ajax-website. Alle aandeelhouders waren er dus mee bekend", begint Van Praag.

De RvC-voorzitter verzekert dat hij niet verzwegen heeft. "Wat wel fout is gegaan is dat Ajax na mijn benoeming deze aandelen binnen veertien dagen bij de AFM had moeten melden. Dat is helaas niet gebeurd en dat is een administratieve omissie. Inmiddels zijn deze aandelen op 5 april bij de AFM geregistreerd", aldus de 76-jarige Amsterdammer.

Lees meer:
0 reacties