Michael van Praag laat van zich horen: "Bezit ervan niet verzwegen"

Michael van Praag en Louis van Gaal met hun vrouwen
Michael van Praag en Louis van Gaal met hun vrouwen Foto: © BSR Agency

Michael van Praag heeft vrijdag gereageerd op het nieuws rondom zijn Ajax-aandelen. De voorzitter van de RvC van de Amsterdamse club heeft verzuimd om zijn eigen Ajax-aandelen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te laten registreren.

Van Praag zou binnen twee weken na officiële indiensttreding informatie moeten verstrekken aan de toezichthouder, maar dat is ruim vier maanden later nog altijd niet gebeurd. Van Praag zou volgens Ajax in mei 1998 honderd aandelen hebben gekocht, bij de beursgang van de club. Nadien zou hij geen aandelen meer gekocht of verkocht hebben.

Tegenover De Telegraaf spreekt Van Praag van een 'administratieve omissie'. "Het is wel aan de aandeelhouders en op de website gemeld. Dus ik heb het bezit ervan niet verzwegen", zo reageert hij. De VEB, de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), is streng voor Van Praag: "Het gaat om het principe. Dat principe heeft hij ook heel duidelijk richting Alex Kroes verwoord. Op dit niveau speel je als beursgenoteerd bedrijf in de Champions League en dan moet je gewoon aan de wet- en regelgeving voldoen."

Lees meer:
0 reacties