'Middlesbrough zet vraagtekens bij overstap Akpom naar Ajax'

Chuba Akpom
Chuba Akpom Foto: © Pro Shots

Chuba Akpom verruilde het Engelse Middlesbrough deze zomer voor Ajax. Bij de Championship-club zijn er inmiddels vraagtekens geplaatst rondom die transfer.

Het NRC neemt enkele transfers onder de loep, waaronder dus ook die van Akpom. Middlesbrough had een onbekend in gedachten wat betreft de aanvaller. RC Lens ging daar met enkele miljoenen euro's overheen, zo meldt een hooggeplaatste bron binnen de club. "Akpoms zaakwaarnemer, Emeka Obasi, belooft volgens de bron een beter bod binnen te hengelen."

"Lukt dat, dan heeft hij recht op een percentage van de meeropbrengst, zo spreekt Middlesbrough met hem af. Vervolgens komt Obasi met Ajax", schrijft het NRC. "Het opmerkelijke is, vertelt de betrokkene van Middlesbrough, dat Obasi adviseert het eerste bod van Ajax af te wijzen."

"Hij weet dat Ajax met een tweede bod zal komen – en hoe hoog dat zal zijn. Dat bod komt. 'Tot op de penny nauwkeurig', zegt de bron in de clubleiding van Middlesbrough. Hoe Obasi aan die gevoelige informatie komt, is onduidelijk", zo weet het NRC.

Bij Middlesbrough vinden ze het vreemd dat Obasi al van tevoren met bepaalde informatie kwam. "Clubs houden informatie over wat ze maximaal bereid zijn te betalen voor een speler normaal gesproken binnenskamers, om te voorkomen dat ze de prijs opdrijven."

Lees meer:
0 reacties