Mike Verweij haalt uit: "Hij is sindsdien niet meer serieus te nemen"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Mike Verweij vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat de gestaakte Klassieker zo snel weer moest worden hervat. De journalist ziet dat FC Volendam hier de dupe van werd, want door alle verplaatsingen miste de ploeg uit het vissersdorp Calvin Twigt in het verloren bekerduel tegen Excelsior Maassluis.

"Jan Bluyssen, de competitieleider, die is na Ajax - Feyenoord niet meer serieus te nemen", vertelt Verweij in de Kick off Podcast van De Telegraaf. "De Klassieker moest en zou binnen drie dagen ingehaald worden, anders zou er sprake zijn van competitievervalsing. Volendam was daar de dupe van en Jan Smit heeft in die zin ook behoorlijk uitgehaald naar de KNVB. De kleine club is weer het slachtoffer."

"Kijk, Volendam wilde in september tegen Ajax spelen, omdat de Amsterdammers toen nóg dieper in de crisis zaten", gaat de journalist verder. "Nu zie je wat er gebeurt: er moet een bekerwedstrijd gespeeld worden op het moment dat er een speler (Twigt, red.) opgeroepen wordt voor Jong Oranje. Het is gewoon belachelijk."

"Het is wel krankzinnig dat Ajax - Feyenoord onmiddellijk moet worden afgemaakt. Volendam is gewoon de dupe geworden en het is weer een voorbeeld dat een kleine club bij de KNVB gewoon de klos is", aldus Verweij.

Lees meer:
0 reacties