Mike Verweij haalt uit naar Ajax: "Dit is beneden alle peil"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Mike Verweij is niet te spreken over de manier waarop Ajax met John Heitinga is omgegaan. Zondag maakten de Amsterdammers bekend dat het contract van de oud-speler in onderling overleg is ontbonden. Ajax-watcher Verweij vond de timing van het persbericht opmerkelijk.

"Toen er een mondeling akkoord was, gooide Ajax met gierende banden eruit dat het contract met Heitinga was ontbonden", zegt Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Los van het feit of hij goed of slecht heeft gedaan. Dit is niet de manier waarop je als club met iemand moet omgaan."

"En ook de manier van communiceren is beneden alle peil", vervolgt Verweij. "Ajax wist dat Nederland net een hele slechte wedstrijd had gespeeld en ze wisten ook dat ze een halfuur later de komst van Tahirović zouden aankondigen. Er is echt gedacht: als we het zo droppen, is er weinig aandacht."

Volgens Verweij bewijzen de reacties op de sociale media het tegendeel. "Als je gaat terugrekenen. Op 1 juni heeft hij te horen gekregen dat hij eruit lag, toen Heitinga nog op polepostion lag, maar toen het was in de organisatie al bekend dat ze niet met hem door zouden gaan. Het valt te hopen dat hij nog een keer kan terugkeren, in welke rol dan ook", aldus Verweij.

Lees meer:
0 reacties