Mike Verweij onthult: "Bergwijn zou afvallen bij Nederlands elftal"

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn Foto: © BSR Agency

Mike Verweij meent dat bondscoach Ronald Koeman zijn plannen qua selectie aan heeft moeten passen na de blessures van Marten de Roon en Quinten Timber. Koeman liet uiteindelijk Nick Olij, Ian Maatsen en Quinten Timber als laatste drie mannen afvallen voor het EK.

Valentijn Driessen denkt dat Koeman het moeilijk zou hebben gehad als Timber en De Roon wel fit waren geweest. "De Roon had er gewoon bijgezeten, Timber had er bij het afvallen van De Roon ook zeker bijgezeten en dan had Koeman een andere keuze moeten maken", zegt hij in de podcast Kick-off van De Telegraaf

Verweij weet wie Koeman eigenlijk wilde laten afvallen. "Op het aanvankelijke lijstje van Koeman stond dat Olij zou afvallen, Maatsen zou afvallen en als Timber en De Roon fit waren geweest zou Gravenberch afvallen. Maar dat werd al heel snel De Roon, en dan zou Bergwijn nog afvallen."

"Wij dachten wel dat Bergwijn dan diegene was die het haasje zou zijn, op het moment dat Timber en/of De Roon beschikbaar zouden zijn", zegt Driessen. "Dan had Koeman een aanvaller minder meegenomen. Hij zei ook op de persconferentie dat hij nu de kans had om een aanvaller meer mee te nemen."

Lees meer:
0 reacties