Mike Verweij ziet Ajax opleven: "In Amsterdam wordt al gerekend"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

John Heitinga kent een uitstekende start als trainer van Ajax. Hij won de eerste vier competitiewedstrijden en is inmiddels gestegen naar de tweede plek op de ranglijst.

"Ik ben heel erg benieuwd waar dit heengaat", zegt Mike Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Je kunt zeggen dat hij een heel makkelijk programma heeft gehad in de competitie, dat klopt. Maar dat had Schreuder ook vlak voor hij ontslagen werd. Hij speelde tegen FC Emmen en FC Volendam en Vitesse thuis. Dat ging ook niet goed. Ajax haalt nu wel de punten die ook gepakt moesten worden in deze periode om er weer bij te staan. Dat staan ze nu. In Amsterdam wordt al gerekend, want ze hebben drie punten minder dan Feyenoord, maar wel een veel beter doelsaldo en Feyenoord komt nog naar de ArenA."

Ajax heeft alleen op het einde van de competitie nog een heel zwaar programma. Ze moeten dan nog aantreden tegen AZ, FC Twente, PSV en Feyenoord. “Daar wordt heel veel over gezegd, alleen als Heitinga die serie onmiddellijk na zijn begin had gehad, dan had hij misschien wel de slechtste start ooit gehad als Ajax-trainer. Als hij het elftal wel naar zijn hand kan zetten, dan kan hij tijdens die serie misschien het verschil maken", besluit de sportjournalist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand