Milieubelastend Oranje vliegt naar Duitsland: "Dat is tenenkrommend"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal is met Ajacieden Brian Brobbey en Steven Bergwijn per vliegtuig vertrokken naar Duitsland, waar zij aankomende zondag hun eerste duel gaan spelen tegen Polen. Toch is er kritiek op de vlucht, want sommigen vinden dat te schadelijk is voor het milieu.

Luchtvaartexpert Joris Melkert van TU Delft is kritisch op de selectie van Oranje en laat aan RTL weten: "Vliegen op zulke korte afstanden zou je eigenlijk niet moeten willen", zegt luchtvaartexpert Joris Melkert van TU Delft. "Als je voor het toernooi nou de oceaan over moest steken, dan was vliegen wel te verdedigen, maar naar Wolfsburg...?".

Hij vervolgt: "Ik begrijp dat niet zo goed. Zo ver is dat niet. Tijdwinst kan er nauwelijks zijn. De reis vanuit Rotterdam naar Wolfsburg zou per bus ruim zes uur duren." Vliegen kost volgens hem ook veel tijd. "Je moet eerst naar de luchthaven rijden, spullen inchecken, boarden... De vlucht zelf is slechts een half uurtje, maar al die andere dingen kosten tijd. Bovendien moet je van de luchthaven in Wolfsburg ook weer met een bus naar het hotel."

Ook de milieuorganisatie Milieudefensie is kritisch: "Dat de KNVB midden in de klimaatcrisis ervoor kiest het Nederlands elftal met het vervuilende vliegtuig 400 kilometer naar Duitsland te laten vliegen, is natuurlijk tenenkrommend", laat een woordvoerder aan RTL weten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand