"Mino Raiola zou een logischer td zijn dan Sneijder en Seedorf"

Mino Raiola
Mino Raiola Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou is benieuwd wie de nieuwe directeur voetbalzaken wordt bij Ajax. Hij denkt dat de baan te gecompliceerd is geworden voor Clarence Seedorf en Wesley Sneijder, die nog geen ervaring hebben op dat vlak.

"Het internationale topvoetbal is niet alleen een miljardenbusiness geworden, het is ook een ondoorzichtige wereld vol duistere dwarsverbanden, politiek, internationale netwerken, schimmige belastingconstructies en machtige zaakwaarnemers", aldus de journalist in het Algemeen Dagblad.

"De top van het Europese voetbal is House of Cards geworden. In achterkamertjes wordt een onnavolgbaar spel gespeeld", vervolgt Mossou, die denkt dat iemand zonder ervaring daar niet mee om kan gaan. "Hartstikke leuk als je José Mourinho of Andrea Pirlo nog van vroeger kent, maar het topvoetbal speelt zich achter de schermen af in een totaal andere dimensie."

Mossou komt met een opvallende naam op de proppen: Mino Raiola, al weet hij dat zijn komst niet realistisch is. "Het is dat Mino Raiola met serieuze gezondheidsproblemen worstelt, en in Amsterdam moeten ze er niet aan denken natuurlijk, maar in veel opzichten zou hij een logischer technisch directeur voor Ajax zijn dan Sneijder en Seedorf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand