Mislintat belde Hoek over doelman: "Aantal wedstrijden bekeken"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Frans Hoek is fan van Ajax-doelman Diant Ramaj. De oud-keeperstrainer van de Amsterdammers voorspelt een mooie toekomst voor de Duitser.

Hoek werd afgelopen zomer door Sven Mislintat gevraagd wat hij vond van Ramaj. "Ik had Ramaj op verzoek van iemand anders al een aantal wedstrijden bekeken, dus ik vertelde Mislintat wat we inmiddels allemaal van Ramaj hebben gezien: hij is erg allround", vertelt hij in Voetbal International. "Hij heeft een goede passing, maakt over het algemeen goede keuzes en kan zo daadwerkelijk een rol van betekenis spelen in de opbouw. Ook in het verdedigen, wat natuurlijk nog altijd het belangrijkste is, ook in mijn optiek, is hij vrij allround."

Volgens Hoek straalt Ramaj veel rust uit. "Daarmee bedoel ik: geen nerveus en onrustig gedrag", legt Hoek uit. "Uiteraard maakt hij ook nog zijn fouten, dat vind ik ook heel logisch. Maar bij hem zijn dat incidentele fouten, geen structurele fouten. "Laten we eerlijk zijn, het is bij Ajax niet eenvoudig op dit moment. Er is veel onrust geweest in de club en ook in het team, maar ik denk dat hij daar dezelfde rust uitstraalt die hij ook bij Frankfurt uitstraalde. Dat is bijzonder, op zijn leeftijd."

Lees meer:
0 reacties