'Mislintat biedt excuses aan voor rol in transfer van Borna Sosa'

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Sven Mislintat heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rol in de transfer van Borna Sosa. Naar aanleiding van die controversiële transfer is Ajax een onderzoek gestart naar de voormalig directeur voetbalzaken.

Na de transferperiode kwam Mislintat in opspraak. Sosa werd namelijk door Ajax gekocht via het zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandelen bezit in Matchmetrics GmbH, het bedrijf van Mislintat. Ajax was hier niet van op de hoogte. "Bronnen uit de bestuurlijke top hebben aan de NOS laten weten dat Mislintat zijn excuses heeft aangeboden voor het niet melden van zakelijke belangen rond de transfer van Sosa", zo meldt de NOS.

"Volgens de bronnen uit de bestuurlijke top heeft Mislintat ook nog gezegd dat hij te goeder trouw heeft gehandeld, niet bewust iets heeft verzwegen en dat hij zichzelf niet verrijkt heeft", schrijft het medium. "Ook zou hij begrijpen dat hij die belangen had moeten melden. Daarbij zou hij intern hebben gezegd dat 'men moet doen wat ze moeten doen'. Met die woorden gaf de voormalig technisch directeur aan dat hij de mogelijke consequenties zou dragen."

De NOS heeft Mislintat ook zelf gesproken, zo vertelt Jeroen Stekelenburg in Studio Voetbal. "Hij nam keurig de telefoon op, hij was heel rustig en ontspannen. Inhoudelijk wilde hij nergens op reageren, hij wacht in goed vertrouwen het onderzoek af. Er wordt naar alle transfers gekeken die hij heeft gedaan. Of hij spijt heeft? Daar ging hij niet inhoudelijk op in, maar die indruk maakte hij niet", aldus Stekelenburg.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 13 0 18
7 SC Heerenveen 13 -6 16
8 Ajax 12 2 15
9 Excelsior 13 -3 15
10 Heracles Almelo 13 -12 15
11 PEC Zwolle 13 -8 14
Bekijk de hele stand