Mislintat: "Dat wil niet zeggen dat we niet voor de titel gaan"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Pro Shots

Sven Mislintat geniet van zijn werk als technisch directeur van Ajax. Volgens de Duitser begint het seizoen eigenlijk nu pas.

De transferzomer zit er op, dus kan Mislintat bij ESPN terugblikken op het aan- en verkoopbeleid. "Het voelt alsof het seizoen nu pas begint", stelt hij. "We hebben wat tijd nodig. Dat wil niet zeggen dat we niet voor de titel gaan. We weten wel dat zoiets niet in drie, vier of zes maanden lukt. Het is een nieuw project dat nu gestart is."

Na de nederlaag tegen Ludogorets was Maurice Steijn nog voorzichtig over de waarde van de nieuwelingen. Mislintat is het daarmee eens. "Wij hebben ten slotte spelers van 20 miljoen aangetrokken, die zouden meteen moeten presteren. Én we hebben spelers gekocht voor bedragen van 3 á 4 miljoen euro, maar zij moeten zichzelf nog bewijzen."

"Het is een geweldige uitdaging. Ik vind het heel leuk", vervolgt Mislintat over zijn rol. Ik ben de eerste buitenlander die deze baan bekleedt. Ik heb veel vooroordelen gelezen, maar ik ben heel relaxed. Ik moet presteren, dat weet ik, maar voor mij is het belangrijk dat ik laat zien waarom ik ben aangenomen. Wat je van mij krijgt is 100 procent inzet en mijn kennis. Ik ben klaar voor de druk."

Lees meer:
0 reacties