"Mislintat valt niet zo heel veel te verwijten, de RvC ook niet"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Het lijkt erop dat de Raad van Commissarissen van Ajax en de ontslagen Sven Mislintat niet zoveel valt te verwijten wat betreft de inkomende transfers. Uit een eerder rapport van de NOS bleek dat Mislintat zich mogelijk schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling.

Sven Mislintat werd ongeveer een jaar geleden aangesteld door de Amsterdammers als de nieuwe technisch directeur. Hij begon in mei en kreeg uiteindelijk veel kritiek. Hij gaf uiteindelijk 100 miljoen euro uit aan het halen van nieuwe spelers. Hier leek al een luchtje aan te zitten toen bleek dat Borna Sosa via een Amsterdamse zakenrelatie van Mislintat bij Ajax terecht is gekomen.

De club uit de Nederlandse hoofdstad schakelde daarna het accountants- en adviesbureau KPMG in om een oordeel te vellen over de mogelijke belangenverstrengeling. Sjoerd Mossou vertelt in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad dat er eigenlijk niet zoveel uit het onderzoek is gekomen. “Mislintat valt niet zo heel veel te verwijten, de RvC ook niet. Dat is eigenlijk een beetje wat je eruit kunt halen.”

Etienne Verhoeff geeft daarna aan dat hij zich niet kan voorstellen dat het adviesbureau geen verantwoordelijke voor deze transfers kan aanwijzen. Mossou geeft daarna aan dat het er wel op lijkt dat het die kant op gaat. “Misschien worden we nog verrast zodra het daadwerkelijk gepubliceerd wordt en blijkt het allemaal anders te liggen.”

Vooralsnog lijkt er niet aan de hand te zijn. “Maar de geluiden zijn vooralsnog gewoon dit. Daar is ook weer ergernis over. Zijn ze wel diep genoeg gaan graven? Het is een teken aan de wand dat Kroes daar geen figuurlijke handtekening onder wilde zetten”, besluit Mossou.

Lees meer:
0 reacties