"Mislintat was solistisch, dominant en duldde geen tegenspraak"

Sven Mislintat op de tribune van Vf B Stuttgart
Sven Mislintat op de tribune van Vf B Stuttgart Foto: © BSR Agency

Leo van Wijk heeft Sven Mislintat dinsdag een behoorlijke trap nagegeven. Op de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders schetste de commissaris van Ajax een onthutsend beeld van de Duitser.

Mislintat hield er volgens Van Wijk een bijzondere werkwijze aan over. "Hij was solistisch, maar misschien is een andere typering beter. Hij was dominant en duldde geen tegenspraak. Hij had geen hoge pet op van scouting Ajax die hij old-skool vond", citeert de Telegraaf Van Wijk. Toch wist de technisch directeur Ajax in eerste instantie wel te overtuigen. "Ik heb veel mensen binnen Ajax gesproken die vonden dat hij zijn verhaal heel goed kon overbrengen."

Van Wijk legt uit dat er geen mensen waren die Mislintat goed konden controleren, maar houdt de RvC en financieel directeur wel het hand boven het hoofd. "Anderen dan Mislintat verantwoordelijk houden, is onterecht en zinloos. De commissarissen valt niets te verwijten", reageert hij. "Technisch commissaris Jan van Halst kwam er pas later achter hoe de vork in de steel zat en dat er bepaalde mensen niet serieus werden genomen."

Volgens Van Wijk was het met een meer ervaren commissaris waarschijnlijk eerder ingegrepen. "Maar gezien de situatie van de club en het feit dat hij niet goed is ingewerkt, is dit Jan vergeven. De resultaten van de afgelopen transferperiode moeten alleen aan Mislintat worden toegeschreven."

Lees meer:
0 reacties