Mislintat zorgt voor onheil binnen Ajax: "Messenset in de rug"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Sven Mislintat, de ontslagen technisch directeur van Ajax, raakte in opspraak nadat hij een transferdeal had gesloten met een zaakwaarnemer die aandelen in zijn bedrijf heeft. De Duitser heeft hiermee niet alleen de club zelf imagoschade aangebracht, maar ook de mensen daarbinnen.

Mike Verweij heeft medelijden met Susan Lenderink, directeur voetbalzaken van Ajax. In de podcast Kick-off geeft hij aan: "Wij zijn in deze podcast meermaals kritisch geweest op Lenderink, en ze zal ongetwijfeld fouten hebben gemaakt, alleen één ding durf ik wel te zeggen: ik denk dat zij gigantisch integer is. Dat moet ook wel als je zo'n baan hebt."

Dit controverse rondom Mislintats bedrijf had volgens Verweij gemakkelijk voorkomen kunnen worden. "Mislintat had dat bij indiensttreding bij Ajax gewoon moeten melden. Dan was het niet duister geweest. Susan Lenderink heeft geen mes, maar een hele messenset in de rug gekregen van Mislintat. Zij is financieel eindverantwoordelijk. Nu wordt er onderzoek verricht door forensische accountants. Dat heeft zij nu aan haar broek hangen. Dat wil je als directeur van Ajax natuurlijk niet."

Lees meer:
0 reacties