Mitchell Dijks: "Mensen willen gezien worden met dé Ajax-speler"

Mitchell Dijks in actie voor Ajax
Mitchell Dijks in actie voor Ajax Foto: © Pro Shots

Mitchell Dijks heeft al een behoorlijk voetballeven achter de rug. Hij debuteerde op jonge leeftijd bij Ajax, speelde bij SC Heerenveen, Norwich City en FC Bologna en is tegenwoordig actief namens Fortuna Sittard. De vleugelverdediger denkt dat hij nu een heel ander mens is, vergeleken met de jongen die doorbrak in de Arena.

"Ik heb me op mentaal vlak enorm ontwikkeld", vertelt Dijks in De Limburger. "Als mens nog meer dan als voetballer. Dat vind ik ook belangrijker. Toen ik zondag met Fortuna terugkeerde in de Arena dacht ik bij mezelf: hier heb ik mijn debuut gemaakt en vier jaar gevoetbald. Het leven gaat zo snel. Het besef dat ik ooit in zo’n mooi stadion voor zoveel mensen speelde, kwam nu pas in me op."

"Als 18-jarige sta je daar niet bij stil. Je voelde je meteen een mannetje", gaat de oud-speler van SC Heerenveen verder. "Overal waar ik kwam ging het over Mitchell Dijks, de voetballer van Ajax. Er werd nooit gevraagd: hoe gaat het met de persoon Mitchell Dijks. Dat realiseerde ik me pas toen ik een jaar of 26 was. In mijn Ajax-tijd had ik veel meer ‘vrienden’ dan in mijn periodes bij Heerenveen en Willem II."

"En tijdens mijn blessures kreeg ik ineens veel minder appjes. Daar had ik best moeite mee. Pakweg 70 procent van mijn ‘vrienden’ uit die tijd spreek ik nooit meer. Als je jong bent, ga je ervan uit dat ze met je omgaan, omdat ze je leuk vinden. In werkelijkheid willen ze alleen gezien worden met de Ajax-speler. Van de mensen die ik nu om mij heen heb, weet ik dat ze echt om me geven. Zij zullen er ook zijn als ik stop met voetballen of in de goot beland", aldus Dijks.

Lees meer:
0 reacties