Mohammed Kudus blij met overstap: "Geweldig, dit is hoe ik het wil"

Mohamed Kudus viert zijn treffer tegen Manchester United
Mohamed Kudus viert zijn treffer tegen Manchester United Foto: © Pro Shots

In gesprek met The Guardian heeft Mohammed Kudus aangegeven dat hij toe was aan zijn vertrek bij Ajax. De middenvelder annex aanvaller was naar eigen zeggen op zoek naar meer uitdaging.

Ik was er klaar voor om die stap te zetten na het seizoen dat ik bij Ajax heb gehad", vertelt Kudus. "Ik ben een speler die niet in mijn comfortzone wil zitten. Ik had bij Ajax kunnen blijven. Ik kende de competitie, ik kende de club. Maar ik wil niet zelfgenoegzaam en op mijn gemak zijn. Ik wil mezelf altijd uitdagen."

Daarnaast onthult de ex-Ajacied dat ook clubs als Arsenal, Brighton and Hove Albion en Chelsea geïnteresseerd in hem waren. "Het is waar dat ze contact hadden. Maar toen West Ham kwam, ging het snel en heb ik mijn beslissing genomen op basis van gesprekken met mensen rond de club, hun project en hoe zij mij als speler zien. Ik heb de beslissing genomen op basis van mijn onderbuikgevoel. Dat is hoe ik mijn beslissingen neem."

De Ghanees is blij met zijn overstap en merkt duidelijk verschil tussen de Eredivisie en de Premier League. "Ajax was een van de grootste clubs in de competitie en als je op zestig, zeventig procent zou spelen, zou je nog steeds winnen", aldus Kudus. "Maar hier kunnen zelfs de kleine teams verrassen. Ik vind het geweldig, het houdt me scherp en dat is hoe ik het wil."

Lees meer:
0 reacties