Molenaar: "Mijn advies aan Schreuder: herstel de tandem Tadic-Blind"

Keje Molenaar
Keje Molenaar Foto: © Pro Shots

Keje Molenaar vindt dat het hoog tijd is dat Dusan Tadic van de rechter- naar de linkerkant verhuist bij Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers zou de hele aanval omgooien na de zware nederlaag tegen Napoli (1-6).

"Sinds Tadic aan de rechterkant speelt, heeft hij geen bal geraakt", zegt Molenaar tegen Het Parool. "Mijn advies aan Schreuder is dan ook: herstel de tandem Tadic-Blind aan de linkerkant. Dat was altijd de sterkste kant, vooral in balbezit. Ajax kan de bal voorin niet meer vasthouden, terwijl dat juist altijd de kracht was. Als Bergwijn op links nog zo goed was, zou je het kunnen billijken, maar ook hij levert niet."

Molenaar vindt dat het op het middenveld ook anders moet. Hij zou Mohammed Kudus niet in de spits zetten, maar een linie terughalen. "Ik vind Kudus geen spits, zet hem tussen Blind en Tadic. En zet Davy Klaassen erin. Die is altijd goed voor een goal."

Volgens Molenaar is er, ondanks de zware nederlaag, geen reden tot paniek. "Dit seizoen komt het nog wel goed. We zijn wel wat verwend geraakt de afgelopen jaren, dus het is niet slecht om af en toe met de neus op de feiten te worden gedrukt. Elk jaar overwinteren in de Champions League kun je vergeten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand