Mossou doet Ajax-voorspelling: "Een of twee zullen opstappen"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou denkt dat de huidige crisis bij Ajax nog een paar de kop gaat kosten. De journalist verwacht ook niet dat Alex Kroes, in wat voor rol dan ook, kan terugkeren.

De schorsing van Kroes zorgt binnen Ajax voor een enorme tweespalt. "Onder de leden is er heel veel onvrede over dat hij gewoon zo aan de kant geschoven is", begint Mossou in de AD Voetbalpodcast. Michael van Praag is van plan een uitgebreide toelichting te geven. "Daar is op zich niks mis mee. Hij hoopt dat er wat begrip zal ontstaan. Van Praag gaat proberen de gemoederen te bedaren. Het is alleen de vraag of het gaat lukken."

De bestuursraad staat lijnrecht tegenover de Raad van Commissarissen. "Het lijkt me sterk dat de bestuursraad de hele RvC gaat wegsturen. Zover zullen ze het niet op de spits willen drijven", vervolgt Mossou, die niet denkt dat iedereen ongeschonden blijft. "Mijn verwachting is dat de commissarissen die nu zo onder druk staan er een of twee gaan opstappen als signaal dat ze hun verantwoordelijkheid nemen."

Ondertussen wordt er ook gespeculeerd over een terugkeer van Kroes, in wat voor functie dan ook. Mossou denkt niet dat dat nog mogelijk is na de recente ontwikkelingen. "Je kan allerlei creatieve oplossingen bedenken, maar een terugkeer van Kroes is volgens mij heel ingewikkeld", aldus de journalist. "Ik kan me dat bijna niet voorstellen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand