Mossou haalt uit naar oud-Ajacied: "Is hij de grootste gek?"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad flink uitgehaald naar Quincy Promes. Hij noemt hem zelfs een gek.

Promes is de afgelopen jaren meerdere keren in aanraking geweest met justitie en dat ging niet om kleine delicten. Zo werd hij veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens het neersteken van zijn neef. Later kreeg hij een celstraf van 6,5 jaar opgelegd vanwege betrokkenheid bij de smokkel van 1350 kilo cocaïne.

Momenteel zou Promes in de gevangenis zitten in de Verenigde Arabische Emiraten omdat hij een auto-ongeluk zou hebben veroorzaakt. "Is Quincy Promes de grootste gek die ooit in het Nederlands elftal speelde? Voor zover bekend was er niet eerder een Oranje-international die een neef in zijn been stak met een mes, 1.350 kilo cocaïne smokkelde én in Dubai een auto-ongeluk veroorzaakte, maar we weten dat niet helemaal zeker", schrijft Mossou in zijn column.

Daarna haalt Mossou wat voorbeelden uit het verleden aan om het contrast weer te geven. "Phillip Cocu heeft in 1997 volgens mij weleens een parkeerboete gekregen in het centrum van Arnhem. Het blijft, kortom, appels met peren vergelijken." Ook heeft de columnist niet het idee dat Promes maar weinig spijt heeft. "Integendeel: ik ken geen triomfantelijker Instagram-account dan dat van Quincy. De foto's vormen samen één grote dikke middelvinger, verpakt in dure auto's, moeilijke zonnebrillen, vip-feesten en vrouwen in bikini”, aldus de columnist.

Lees meer:
0 reacties