Mossou over Ajacied: "Stond een beetje verloren mee te hupsen"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou zag na afloop van de topper tussen Ajax en PSV iets wat hij nog niet eerder zag. De journalist viel iets op wat eigenlijk niets met voetbal te maken had, maar alles met het gedrag van Davy Klaassen.

"Toen de spelers van PSV en Ajax aan hun zoveelste opstootje waren begonnen, zondagmiddag, gebeurde er iets geks met Davy Klaassen uit Hilversum, kort na afloop van de wedstrijd", schreef Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Eerst duwde de voetballer zijn hoofd schuin in de nek van PSV’er André Ramalho."

"Klaassen hapte zich daarna een slag in de rondte, beet een gat in de lucht, duwde wat vage keelklanken naar buiten, snoof zachtjes tegen de wang van Ramalho, likte, lebberde en kauwde maar wat raak (of beter: mis) - en leek vervolgens zijn voorhoofd vast te kitten met secondenlijm", somt Mossou op. Hoogstpersoonlijk gaf de voetballer van Ajax een nieuwe, licht erotische dimensie aan het genre: ‘de Davy Klaassen-kopkluif’."

"Eigenlijk is Klaassen (29) al te oud voor een opstootje", gaat de journalist verder. "Het opstootje schiet doorgaans wortel rond je vijftiende, wanneer het testosteron door je lijf giert, en je even geen helder zicht meer hebt op de hoofd- en bijzaken van het leven. Het was geen toeval dat zondag twee wat oudere dertigers op het veld - Remko Pasveer en Luuk de Jong - bij geen van de opstootjes een noemenswaardige rol speelden. Zelfs Dusan Tadic, toch een jongen van de Balkan, stond een beetje verloren mee te hupsen, ergens aan de zijlijn van het quasi-geweld."

"Opstootjes zijn exact even mooi als dat ze lelijk zijn. Ze geven het slechte voorbeeld natuurlijk, aan de jeugd en ook in iets breder opzicht: de huidige maatschappij is al opgefokt genoeg. Opstootjes zijn een beetje als zo’n lullige kettingbotsing op de andere rijbaan, zo eentje met uitsluitend blikschade - en heel veel gedoe met files en schadeformulieren. Je wilt het niet zien, maar kijken doe je toch", aldus Mossou.

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand