Mossou plaatst vraagtekens bij Ajax-kandidaat: "Of hij dat al kan..."

Sjoerd Mossou bij de premiere van Diego Maradona
Sjoerd Mossou bij de premiere van Diego Maradona Foto: © BSR Agency

Ajax wordt gelinkt aan Graham Potter als opvolger van trainer John van 't Schip. Ook de naam van Francesco Farioli is de afgelopen week gevallen in Amsterdam. Sjoerd Mossou plaatst zijn vraagtekens bij de 35-jarige Italiaan.

Farioli is momenteel coach van OGC Nice. Eerder stond hij langs de lijn bij het Turkse Fatih Karagümrük en Alanyaspor. "Hij doet het bij Nice oké, dat schijnt een heel interessante jongen te zijn", begint Mossou zijn verhaal in de AD Voetbalpodcast. De columnist plaatst echter ook zijn vraagtekens: "Nice is een relatief kleine club in Frankrijk, als het gaat om druk van buitenaf."

En dat is juist wat er bij Ajax, zeker momenteel, is. "Dan is het wel een hele jonge trainer, bij een hele moeilijke club en ben ik wel benieuwd. Trainer zijn is niet alleen voetbalinhoudelijk, trainer zijn is ook je staf, je elftal en eigenlijk een hele club managen, tegenwoordig."

"Of hij dat al kan, en dan in een land dat hij niet kent met een taal die hij niet spreekt, dat is af te wachten. Maar: het zou een interessant experiment zijn", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties