Mossou wijst naar Ajax: "Onbeschaafde, communicatieve janboel"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Toon Gerbrands vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV als algemeen directeur. Sjoerd Mossou is lovend over de bestuurder, al deden bij Feyenoord en Ajax mensen vaak lacherig over hem.

"Over 'Toon Tegeltjeswijsheid' wordt in met name Amsterdam en Rotterdam soms schamper gedaan. Zijn managementboeken, zijn attitude van een dorpspastoor, zijn verleden als volleyballer, zijn onbedwingbare neiging om de alwetende goeroe uit te hangen: bij Ajax en Feyenoord klonk geregeld een lacherig soort cynisme", weet de journalist, die zich niet helemaal in de kritieken kan vinden.

"Wat nou juist Toon Gerbrands als geen ander snapte: de rol van een voetbalclub in zijn maatschappelijke context. Een sociaal bolwerk dat verbindt, dat zijn identiteit koestert en verdedigt. Stevig leiderschap met korte lijnen, maar altijd met een open blik naar buiten", vervolgt Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad, waarbij hij wijst naar de andere twee topclubs.

"Uiteraard is dat bij PSV veel gemakkelijker dan bij Ajax of Feyenoord, de immer overspannen bolwerken van de Randstad - en ook in Eindhoven gaat genoeg mis natuurlijk. Maar de onbeschaafde, communicatieve janboel bij Ajax van de laatste maanden (Promes, de coronavlucht, Overmars-gate en meer) laat nog maar eens zien dat er méér wordt gevraagd dan succes alleen", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand