'Motie van wantrouwen aanstaande bij Ajax, Van Praag moet vrezen'

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Er is een motie van wantrouwen jegens de Raad van Commissarissen op komst bij Ajax. De bestuursraad zou af willen van Michael van Praag en om dat te bereiken, zouden meer leden van de RvC moeten wieberen.

Dat heeft de bestuursraad over voor het kunnen wegsturen van Van Praag, zo weet Arno Vermeulen. "Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag", onthult hij bij Studio Voetbal. Hij typeert de strijd als een 'guerillaoorlog tussen Michael van Praag en Alex Kroes'. Als de motie wordt aanvaard, zullen ook Leo van Wijk en Danny Blind moeten vertrekken.

"Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over", weet Vermeulen. Volgens hem kan Van Praag, die ook niet lekker ligt bij de supporters, uiteindelijk niet aanblijven. "Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen... Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders..."

"Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven. En dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt, óf de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven", aldus Vermeulen.

Lees meer:
0 reacties