Mulder hekelt 'historisch tragisch' Ajax: "Gaat nog jaren duren"

Jan Mulder
Jan Mulder Foto: © Orange Pictures

Jan Mulder kijkt vol verbazing naar het huidige Ajax. Hij won in de zeventig vier Europese prijzen met de club, maar zag deze week hoe de ploeg werd weggespeeld door FK Bodø/Glimt. De Amsterdammers gingen door, maar toch was het spelbeeld schrikken voor de oud-voetballer.

"Historisch tragisch...", noemt hij het bij de NOS. "Zover ik kan nagaan, heb ik niet eerder zo'n wankel Ajax gezien. Het is technisch steeds zoveel minder dan de tegenstander. Dat is echt opvallend. Zo diep heeft Ajax nog nooit gezeten. Nu zit er nog 50.000 man in het stadion, maar er komt een dag dat ze op de hele toestand beginnen te morren."'

Mulder verwacht dat de slechte periode niet zomaar voorbij is. "Er hangt een moedeloosheid over Ajax. Van 't Schip is een lieve jongen en een goede trainer, maar dan moet hij ook wel goede spelers hebben. Het is wachten op een groot talent. Een paar plotselinge parels uit de jeugd. Deze slechte periode is niet in een seizoen opgelost. Dat gaat nog jaren duren. Ik heb met de club te doen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties