Mulder koos Ajax boven Feyenoord: "Geld interesseerde me niet"

Jan Mulder
Jan Mulder Foto: © Orange Pictures

Bij 'Tussen de Palen' van Ziggo Sport deelt Jan Mulder mee dat hij in 1972 de voorkeur gaf aan Ajax boven Feyenoord. De Amsterdammers waren de eersten die contact maakten met de aanvaller, die vertrok bij RSC Anderlecht na onenigheid. Bovendien onderhield Mulder goede relaties met spelers als Johan Cruijff en Pieter Keizer.

"Het verhaal ging toen dat ze veel te sterk zouden worden als ik bij Ajax zou gaan voetballen", begint hij. "Nou ja, het was ongeveer het einde van Ajax toen ik daar naartoe ging. Feyenoord had het ook in de smiezen. Ze deden mij echt waanzinnige aanbiedingen. Ik heb erover nagedacht, maar het geld interesseerde me niet. Ik wilde naar Amsterdam en daar heb ik ook geen spijt van."

De spelers die op dat moment actief waren voor de Amsterdammers hielp ook mee. "Het kwam door mijn eerste gedachte, dat zij eerst waren. Je moet een keuze maken en ik trok toen met Johan Cruijff en Piet Keizer op. Het was echt het beste elftal ter wereld. Die ambitie had ik wel. Ik vond het een eer. Ik had nooit in de Nederlandse competitie gespeeld. Ik dacht: dan toch maar bij Ajax. Ik heb er later geen spijt van gehad."

Blessureleed aan zijn knie gooide echter roet in eten waardoor Mulder niet lang uit kwam voor Ajax. "Ik wilde leveren voor dat geld dat ze voor me hadden betaald. Steeds maar weer die trainingen met Bobby Haarms of Knobel. Ik had moeten zeggen: ik stop ermee, er moet naar gekeken worden. Er kwam steeds vocht in en dat was niet goed. Maar ik zette weer door, speelde een wedstrijd en dan hield het weer op. Ik vond het een verplichting, maar die had ik beter niet kunnen hebben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand