Musampa blikt terug op debuut: "Dat vond het publiek geweldig"

Kiki Musampa
Kiki Musampa Foto: © Orange Pictures

Kiki Musampa weet nog goed hoe het was om als jeugdspeler aan te sluiten bij de eerste selectie van Ajax. De hoofdmacht van de Amsterdammers maakte veel indruk op de jeugdspelers van toen.

Tegenover Inside Ajax vertelt hij dat iedereen van dat eerste erg goed was. “We zaten nog bij De Meer en wanneer je ging meetrainen, moest je ook naar die kleedkamer toe. Dat was al een eer, de droom die uitkwam. Dat je daar mocht omkleden en op dat veld mocht trainen. Erbij komen was voor mij toen al een overwinning. Ik was A-junior en sloeg het tweede eigenlijk over. Toen was het van: wauw, het kan.”

Hij maakte dan ook nog eens zijn debuut in De Klassieker tegen Feyenoord. “Dat is het echte werk. Ik zat daar met mijn zeventien jaar en keek mijn ogen uit. Het publiek is in De Klassieker meer aanwezig dan bij iedere andere wedstrijd. Dan val je in en maak je ook nog je debuut. Het was voor mij een geweldig moment. De bluf die we ook al hadden in de jeugd – en dat tegen Feyenoord – dat vond het publiek geweldig.”

Het duurde nog wel een tijdje tot hij zijn basisdebuut mocht maken. Dat was dan wel weer een grote wedstrijd. Hij begon namelijk in de basis in een uitwedstrijd bij Real Madrid. “Ik was al blij dat ik erbij was. De Champions League tikte aan qua premies. Ik verdiende niet zo veel als de rest. De ochtend van de wedstrijddag werd ik geroepen door de trainer. Hij zei: Frank (De Boer, red.) kan niet spelen, dus Davids gaat terug naar achteren. Op het middenveld was er twijfel tussen mij en Martijn Reuser. Hij vroeg of ik er klaar voor was. Ik ging terug naar mijn kamer en dacht: wow, oké”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand