Nagelsmann naar Ajax? "Het voetbal en de historie spreken hem wel aan"

Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann Foto: © Orange Pictures

Julian Nagelsmann wordt hoogstwaarschijnlijk ontslagen bij FC Bayern München. Youri Mulder krijgt de vraag of het geen uitgelezen kans is voor Ajax om de Duitse trainer te halen. De voormalig spits vindt de suggestie niet slecht, maar acht de Amsterdamse club vrijwel kansloos.

"Nagelsmann is wel een vreemde vogel. Ik denk dat Ajax, het voetbal en de historie van de club hem wel aanspreken", zo vertelt Mulder bij Ziggo Sport. "Het is een beetje een romantische gedachte. Die jongen verdient daar vijftien à twintig miljoen euro per jaar. Hij gaat waarschijnlijk bij een grotere club dan Ajax aan de slag."

Mulder weet dat Nagelsmann al langer niet meer geliefd was bij Bayern. "Er was toch wel veel irritatie. Er was het gedoe met Manuel Neuer en de keeperstrainer (Toni Tapalovic, red.). Maar ik vond die wedstrijden tegen Paris Saint-Germain in de Champions League geweldig, ze speelden ongelooflijk goed. Dan is het toch wel gek dat je dan de coach ontslaat."

"Het boterde gewoon niet. Ze vonden het een eigenwijs ventje eigenlijk, daar komt het op neer." Thomas Tuchel lijkt de opvolger te gaan worden bij Bayern. "Dat Tuchel op de markt was, was een beetje het nadeel voor Nagelsmann. Daarom kon Bayern dit doen", aldus Mulder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand