"Nederlaag kun je Tadic, Blind, Bergwijn en Berghuis kwalijk nemen"

Ajax verloor dinsdagavond met 2-1 van Liverpool. Vlak voor tijd viel de 2-1. Die goal viel volgens chef voetbal Valentijn Driessen uit een Engelse aanvalsgolf, zo vertelt hij bij De Telegraaf.

"Ajax kon op een gegeven moment niks meer inbrengen. Het was wachten op die goal. Ze hielden maar vast aan die 1-1, tot helaas een minuut voor tijd. Toen ging het uiteindelijk toch nog fout", zag Driessen. Hij was niet onder de indruk van Ajax: "Ajax is me echt verschrikkelijk tegengevallen, zeker in balbezit. Ze hebben een geweldige aanval op de mat gelegd bij de 1-1. Voor de rest heeft Daley Blind nog een kopkans gehad. Dat was alles wat Ajax hier heeft laten zien in balbezit. Je verwacht van Ajax veel meer, zeker ook omdat Liverpool een aangeslagen ploeg is", is de journalist van mening.

Volgens Driessen kun je het verlies een aantal spelers kwalijk nemen. "Jongens zoals Dusan Tadic, Daley Blind, Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Dat zijn jongens die aan de bal iets extra's moeten brengen. Voor de rest veel slordigheid aan de bal, waardoor Ajax nooit in het eigen spel is gekomen en Liverpool maar kon blijven stormen. Dan roep je het over jezelf af", aldus de journalist.

Hij ziet genoeg leerpunten voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. "Wat je hieruit moet meenemen is dat je je beter moet verweren. Maar ook dat je met meer moed moet durven en durven voetballen aan de bal. Daar is Ajax nou eenmaal goed in. Als je dat achterwege laat, dan ga je geen wedstrijden winnen. Ik denk dat het best wel moeilijk kan worden om te overwinteren als je niet je eigen spel weet te spelen en kan gaan spelen. Verder denk ik wel dat er een bepaalde groeicurve in Ajax zit."

Driessen gaat verder: "Het is een nieuw team, met een nieuwe trainer, die nieuwe ideeën heeft. Dat ging tot dusver heel goed. Dan heb je af en toe met een tegenslag te maken. Als je daar je lessen uit leert, dan kan je beter worden. Dat zal Ajax moeten bewijzen. Als je dan je eigen spel kan spelen tegen een Liverpool en Napoli, dan denk ik dat er meer mogelijk is dan wat we hier op Anfield gezien hebben", besluit de journalist.

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand