Nieuwe hoofdscout oogst lof: "Heel veel mensen kennen zijn naam"

Ellen Hoog en Kelvin de Lang
Ellen Hoog en Kelvin de Lang Foto: © BSR Agency

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax Kelvin de Lang heeft aangesteld als nieuwe hoofdscout. In Nederland is zijn naam niet bekend, maar in de voetbalwereld blijkt dit totaal anders te liggen.

"In de voetbalwereld kennen heel veel mensen zijn naam", vertelt zaakwaarnemer Humprey Nijman bij de NOS. De afgelopen zes jaar werkte De Lang bij Manchester City. "Hij heeft het daar heel goed gedaan. Hij heeft zich daar knap omhoog gewerkt. Eerst was hij jeugdscout. Zo kwam hij ooit eens bij mij op kantoor om te laten blijken dat City geïnteresseerd was in Jorrel Hato."

Het komt voor Nijman dan ook niet als een verrassing dat Ajax hem wilde hebben. "Op het moment dat Henk Veldmate vertrok was het voor mij één en één is twee. Ik vind het een uitstekende keuze", vertelt hij.

"Kelvin heeft een uitstekend netwerk, en dat is ongelofelijk belangrijk natuurlijk. Het is een gouden greep voor een club als je kan beschikken over iemand met de database van City. Hij is van alles op de hoogte. Ook is hij ambitieus. Dat moet ook wel voor zo'n verantwoordelijke functie", besluit Nijman.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand