‘Tottenham Hotspur denkt aan basiskrachten Ajax’

Pro Shots / Stanley Gontha

Volgens The Telegraph moeten Davy Klaassen en Joël Veltman komende zomer Tottenham Hotspur komen versterken. De Spurs hebben niet hetzelfde budget als de grote teams en moeten volgens trainer Mauricio Pochettino naar goedkopere oplossingen kijken.

Veltman heeft nog een contract voor één seizoen. De Engelsen verwachten niet dat hij hierom heel veel moet kosten. De 25-jarige rechtsback speelt een degelijk seizoen en is al geruime tijd de vaste back van Ajax.

Voor Klaassen zal Tottenham Hotspur dieper in de buidel moeten tasten. De aanvoerder van Ajax heeft nog een contract tot 2019, is één van de belangrijkste spelers van Ajax en staat in de interesse van meerdere clubs. Eerder liet Ronald Koeman al weten interesse te hebben in Klaassen.

Mocht het tot een transfer naar Tottenham komen zullen zij niet de enige spelers zijn met verleden bij Ajax. In het hart van de defensie staan Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die ook bij Ajax het centrale duo vormden. Op het middenveld staat Christian Eriksen.

Ajax uitshirt 2015/16