RB Leipzig wil zich versterken met viertal Ajacieden

Pro Shots / Stanley Gontha

Door de prestaties van Ajax in Europa komt er meer belangstelling voor de spelers van de Amsterdammers. Red Bull Leipzig wil zich komende zomer maar liefst versterken met vier spelers uit Amsterdam.

Volgens BILD staan Kasper Dolberg, Amin Younes, Bertrand Traoré en Matthijs de Ligt in de belangstelling van de nummer twee van de Bundesliga. Kasper Dolberg zou te duur worden bevonden, maar de andere spelers zouden haalbaar moeten zijn.

RB Leipzig heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen en is niet van plan om voor spek en bonen mee te doen. Trainer Ralph Hasenhüttl wil vijftien tot zestien gelijkwaardige spelers hebben om ver te komen in de Champions League.

Voor Traoré zal Leipzig moeten onderhandelen met Chelsea, daar keert de aanvaller terug na dit seizoen. Het is afwachten in hoeverre Dolberg, Younes en De Ligt haalbaar blijken. Dolberg wordt in verband gebracht met grote topclubs en De Ligt is dit seizoen pas doorgebroken en lijkt geen reden te hebben om Ajax te verlaten.

Ajax uitshirt 2015/16