‘Ajax moet flink deel afstaan bij eventueel vertrek Younes’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Mocht Amin Younes vertrekken bij Ajax, zal Ajax een flink deel van de transfer moeten afstaan aan Borrusia Mönchengladbach. Volgens het Duitse Bild vangt de club uit Noordrijn-Westfalen twintig procent bij een doorverkoop van de Duitse flankspeler.

Younes werd eerder door dezelfde krant al in verband gebracht met RB Leipzig. Ajax kocht Younes in de zomer van 2015 over van Gladbach. Tot op kort was er nog niks duidelijk over het percentage wat Gladbach zou krijgen, tot vandaag.

De 23-jarige flankspeler kent een wisselvallig seizoen bij Ajax. De eerste seizoenshelft was behoorlijk slecht met geen enkel doelpunt en geen enkele assist. Na de winterstop begon Younes zich in de kijker te spelen, met onder andere belangrijke goals tegen Schalke en Lyon.

Naast dat Younes in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Duitsland, is ook bij de bondscoach van Duitsland Younes niet onopgemerkt gebleven. Joachim Löw heeft Younes opgenomen in de selectie voor de Confederations Cup, wat aankomende zomer in Rusland zal worden gespeeld.

 

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]