Bosz voelt geen druk richting ‘ongewone wedstrijd’: ‘Hopen dat we aantrekkelijk winnen’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Peter Bosz is met zijn selectie begonnen aan de voorbereiding op de Europa League-finale tegen Manchester United. Als we de oefenmeester moeten geloven is Ajax vrij van druk en is de kans op bekerwinst groot tot zeer groot.

“Het is geen normale wedstrijd, maar we gaan ons wel zo normaal mogelijk voorbereiden”, zegt Bosz op de persconferentie. “Ik voel geen druk, ik zie alleen mogelijkheden en kansen. Iedereen droomt van het spelen van finales.” De trainer ontkracht ook meteen de stelling dat United veel meer gespeeld heeft dit seizoen. “We gaan onze 56e wedstrijd spelen. Als je kijkt naar hoe jong we zijn, dan zijn dat er heel veel.”

Bosz zegt echter liever niet te vergelijken. “Ik kijk naar mijn team en we proberen iedereen fris en fit te krijgen. Ik heb vertrouwen in het team, wat de tegenstander doet boeit me niet. Ik analyseer ze zeker, maar we gaan uit van eigen kracht. Zij hebben meer ervaring en geld, maar wij zijn jong en leren veel. Ik hoop dat de jongens veel hebben geleerd en dat we op een aantrekkelijke manier de finale winnen”, besluit Bosz.

Ajax uitshirt 2015/16