Grootste wedstrijd ooit voor dit Ajax: ‘We zijn niet bang dat het mis gaat’

Niet alleen de jonge jongens van zeventien, achttien jaar gaan de wedstrijd van hun leven spelen, maar ook de wat meer ervaren Davy Klassen. De 24-jarige aanvoerder van Ajax speelt de finale van de Europa League, een wedstrijd van het formaat ‘once in a lifetime’.

Druk voelt Klaassen echter nog niet. “Er is nog geen grotere wedstrijd geweest, maar het is nog rustig. Vanaf maandag of dinsdag zal het misschien anders worden dan we gewend zijn”, laat de middenvelder weten aan Voetbal Inside. “We hebben een speelstijl die weinig teams hebben en dat proberen we vol te houden. We zijn niet bang dat het mis gaat, daar is het dit seizoen te vaak goed voor gegaan.”

Klaassen benadrukt dat Ajax vast moet houden aan haar speelstijl. “Als we andere dingen gaan doen, wordt het lastig.” Het is voor Klaassen mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax, aangezien hij mogelijk vertrekt naar misschien wel (een club als) Manchester United. “Daar denk ik nu niet over na, dat leidt alleen maar af. Ajax is groot, maar daar is het nog tig keer groter. Over de status van United is geen twijfel.”

Ajax uitshirt 2015/16