Sánchez man met missie: ‘Ajax is niet zomaar een club..’

Pro Shots / Stanley Gontha

Davinson Sánchez heeft maar één doel op het moment: de Europa League winnen. Al sinds het laatste fluitsignaal is dat het enige waar de Colombiaan aan denkt. Dat zegt de verdediger in ieder geval in gesprek met Ajax TV.

“We gaan naar Stockholm om de titel mee naar Amsterdam te nemen. Manchester United is een geduchte tegenstander, maar we zijn niet minder en hebben vertrouwen in onszelf. Ajax is niet zomaar een club, maar een club met een rijke geschiedenis”, aldus Sánchez, die belooft zijn uiterste best te gaan doen.

Sánchez speelde met Atletico Nacional ook al de finale van de Copa Libertadores, die hij won. “We moeten kampioen worden. Het enige wat ik kan zeggen is dat ze rustig moeten blijven en hun beste vorm vinden. Als je je best doet, komt alles goed. We mogen geen genade tonen”, benadrukt de steenharde centrumverdediger.

“Om een doel te bereiken moet je jezelf trouw blijven”, weet Sánchez. “Als je tijdens alle wedstrijden op balbezit hebt gespeeld, dan moet je dat in de finale ook doen. Dan moet je niet opeens verdedigend gaan spelen. Ik heb geloof in mijn teamgenoten. Iedereen wil geschiedenis schrijven met een grote club als Ajax.”

Ajax uitshirt 2015/16