‘Lekker voor die jongens dat ze even kunnen terugschakelen’

Lisandro Isei is psycholoog en mental coach en doet veel in de voetbalwereld. Zo helpt hij voetballers om het maximale uit zichzelf te halen. In gesprek met Ajax1.nl schijnt Isei zijn licht op het reilen en zeilen van Ajax richting de Europese finale.

Ten eerste spreekt Isei van een voordeel dat Ajax tien dagen rust heeft na een razend drukke periode. “Vanwege de titelrace en jacht op Europees succes, had Ajax een druk programma. Alle wedstrijden waren van levensbelang, dus is het voor die jongens lekker dat ze even hun voet van het gas kunnen halen en terugschakelen”, zegt Isei.

Daarnaast adviseert de psycholoog Bosz over het invullen van die tien dagen, waar er al drie van om zijn. “De eerste dagen gebruik je voor ontspanning. Daarna ga je beelden bekijken. Tot slot ga je meer richting de wedstrijd trainen op hoe je wilt spelen en de details. Een écht grote don’t is om vanaf dag één honderd procent focus te eisen. Als de focus te lang moet worden gehouden, verslapt-ie. Daarom is eerst ontspannen en dan opbouwen het ideale.”

Ajax uitshirt 2015/16