Man gewond na ‘handgranaat’ bij eerbetoon Nouri: ‘Keek er dwars doorheen’

Pro Shots / Stanley Gontha

Het was een schitterend eerbetoon aan Abdelhak Nouri, vrijdag in Geuzenveld. Duizenden mensen, de familie van Appie en de selectie van Ajax keken terug op een geweldige paar uur bij het ouderlijk huis van de voetballer. Echter liep het niet voor iedereen goed af..

Rachid was de veters van zijn zoontje aan het strikken toen opeens een verdwaalde vuurpijl op de familie afkwam. De pijl ontplofte in het gezicht van de man, die er blijvende schade aan overhield na een spoedoperatie. Er zal een groot blijvend litteken op de rechterwang zichtbaar blijven en een deel van het gezicht is verlamd.

“Ik zag in eerste instantie veel bloed, maar toen hij zijn hand weghaalde kon ik dwars door zijn wang heen kijken”, zegt de emotionele Samia, vrouw van Rachid, tegen AT5. Rachid is er vrij nuchter over. “Nu zal ik altijd herinnerd worden aan wat er met Nouri aan de hand is. Daar kan ik wel mee leven.”

Het stel heeft echter wel vragen. Waarom was er zwaar vuurwerk aanwezig op een plaats waar duizenden volwassenen en kinderen dicht op elkaar staan? “Mag dit bij zo’n bijeenkomst, waar je komt voor steunbetuigingen en niet om bommen af te laten gaan?”, vraagt Samia zich af. “Het was niet zomaar een vuurpijltje, het leek wel een handgranaat.” Rachid en Samia hopen in contact te komen met degene die het vuurwerk afstak.

Ajax uitshirt 2015/16