Update III: Serero heeft uitblijven transfer aan zichzelf te danken

Ajax-middenvelder Thulani Serero gaat volgens dagblad De Limburger snel verkocht worden door de Amsterdamse club. De Zuid-Afrikaan zit op een dood spoor bij Ajax, maar zou bij Roda JC weer aan voetballen toe kunnen komen.

De 26-jarige Serero moet zijn wedstrijden momenteel in de Jupiler League, bij Jong Ajax meepikken, maar zou dus toch een terugkeer kunnen maken in de Eredivisie in dienst van nummer 17 Roda JC. De club zou al in een vergevorderd gesprek zijn met Serero en zou zelfs hetzelfde salaris als Ajax willen betalen.

Eerder werd het Reading van Jaap Stam genoemd als nieuwe club voor Serero, evenals Girondins Bordeaux uit Frankrijk en het Ajax Cape Town uit zijn thuisland. De zaakwaarnemer zou Serero ook hebben aangeboden bij Standard Luik. Limburg lijkt echter toch de nieuwe stek van de middenvelder.

Update I
Roda JC wil Serero graag, maar de transfer lijkt toch af te gaan ketsen. Serero zelf wil namelijk niet naar Kerkrade, behalve als hij écht geen andere opties meer heeft. Dan zal de Zuid-Afrikaan misschien een overweging maken.

Update II
Thulani Serero zal niet vertrekken, maar maakt het seizoen af bij Ajax. Dat meldt Mike Verweij van De Telegraaf op Twitter. Aan het eind van het seizoen zal de middenvelder transfervrij vertrekken.

Update III
Thulani Serero wist ook deze transferperiode geen nieuwe club te vinden, ondanks dat Roda JC alles voor hem over had. Het was echter de twijfel van Serero zelf die ervoor heeft gezorgd dat hij de rest van het seizoen bij Ajax gevangen zit. Tegenover Ajax Life bevestigde Roda dat Serero zelf te veel twijfelde, terwijl Roda hem dolgraag uit zijn lijden wilde verlossen.

Ajax uitshirt 2015/16