Swart zorgt voor breuk tussen Van de Beek en Lerby: ‘Doe je niet op eigen houtje’

De band tussen Donny van de Beek en Sjaak Swart is ontzettend sterk. De vriendschap dateert van de tijd van Van de Beek in de C-junioren bij Ajax speelde. In gesprek met ELF Voetbal Magazine doet de negentienjarige Van de Beek zijn verhaal. 

“Sjaak, die natuurlijk elke dag op De Toekomst rondloopt, stond vaak naar onze trainingen en wedstrijden te kijken. Hij keek graag naar ons team, het was een toplichting.” Bij Ajax ontmoette Swart ook de grootvader van Van de Beek. “Dan dronk opa vaak een bak koffie met Sjaak. Zelfde generatie, hè. Va het een kwam het ander. Eerst was er een gesprekje met mijn ouders. Later, op mijn zestiende, is Sjaak mij namens het kantoor van Sören Lerby gaan begeleiden. Contracten en onderhandelingen en zo, die doe je niet op eigen houtje. Dat laat ik liever over aan mensen die er verstand van hebben.”

Swart stapte over van Lerby naar Guido Albers. Van de Beek ging met hem mee. “Daarover heb ik geen moment hoeven nadenken. Niet dat Lerby het slecht deed of zo, maar uit loyaliteit aan Sjaak. Guido doet het zakelijke gedeelte, Sjaak begeleidt mij op voetbalgebied. Met hem kan ik op voetbalgebied over alles praten. Over dingen die goed gaan, maar vooral over dingen die beter moeten. Sjaak neemt geen blad voor de mond.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]