Update IV: ‘Neres tekent bij Ajax, wachten is op de KNVB’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

Ajax heeft het bod op David Neres verhoogd. Dat melden meerdere Braziliaanse media, waaronder Globo Esporte. Het medium meldt dat Ajax vijftien miljoen euro heeft geboden, evenals een doorverkooppercentage van twintig procent. 

Neres komt uit voor São Paulo. De vraagprijs is Ajax echter nog te gortig voor Ajax. Als de overstap deze transferwindow niet rond komt, dan gaan de Amsterdammers proberen om Neres komende zomer naar de hoofdstad te halen. Dat weet Voetbal International te melden.

Ajax zoekt al de hele transferwindow naar een buitenspeler. Anwar El Ghazi vertrekt zo goed als zeker naar Frankrijk, terwijl de opties met Amin Younes, Bertrand Traoré (keert pas volgende week terug van Afrika Cup), Vaclav Cerny (rugblessure) en de jonge Justin Kluivert niet groot zijn.

Update 21.22 uur: Ajax heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat de Amsterdammers vijftien miljoen euro hebben geboden. São Paulo heeft het bod afgewezen. De club heeft negentien miljoen euro schuld en daar lijkt de kans voor Ajax te liggen.

Update 23.28 uur: Volgens het Braziliaanse FOX Sports heeft São Paulo het bod van vijftien miljoen euro op Neres geaccepteerd. Dat zou betekenen dat Neres nog deze transferperiode naar Amsterdam komt.

Update 31-1, 12.56 uur

Voetbal International meldt dat Neres inmiddels door de medische keuring is gekomen en dat het een kwestie van papierwerk en tijd is.

Update 20.28 uur

De Telegraaf weet dat de overgang van Neres op het nippertje na rond is. Alle papieren zijn gereed en getekend. Het wachten is op de goedkeuring van de KNVB.

Ajax uitshirt 2015/16