Nouri en Van de Beek helpen Jong Ajax aan doelpuntrijke overwinning

Pro Shots / Jasper Ruhe

Jong Ajax heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Almere City met 6-3 gewonnen. Het duel werd vorige week nog afgelast wegens een bevroren veld. Abdelhak Nouri en Donny van de Beek namen de Amsterdamse beloften bij de hand. 

Jong Ajax had in de eerste tien minuten van het duel een veldoverwicht, maar na twaalf minuten kwam dat ook op het scorebord naar voren. Jaïro Riedewald koos voor de lange bal, waarna Kenny Tete de bal met het hoofd verlengde. Noussair Mazraoui schoof de bal vervolgens langs Roy Pistoor. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Een kwartier na de openingstreffer werd Nouri weggestuurd door Frenkie de Jong, waarna eerstgenoemde na twee keer trefzeker was.

De 3-0 kwam op naam van Van de Beek. De middenvelder werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en benutte de strafschop zelf. Na rust mocht Van de Beek opnieuw scoren. Mateo Cassierra dribbelde een half veld over, om vervolgens de bal uitstekend klaar te leggen voor de negentienjarige Van de Beek. Vier minuten na de 4-0 maakte Cassierra zelf de 5-0, na een prachtige assist van Nouri.

Het was echter nog niet gedaan met de vele doelpunten. Binnen zes minuten kwam Almere City drie keer tot scoren, via Soufyan Ahannach, Sherjill MacDonald en Tom Overtoom. Het slotakkoord kwam echter op naam van Ajax. Damil Dankerlui maakte de 6-3, uitgerekend tegen zijn oude club.

Jong Ajax – Almere City
12′ Mazraoui 1-0
27′ Nouri 2-0
36′ Van de Beek (P) 3-0
59′ Van de Beek 4-0
63′ Cassierra 5-0
65′ Ahannach 5-1
67′ MacDonald 5-2
71′ Overtoom (P) 5-3
84′ Dankerlui 6-3

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Zeefuik (75′ Savastano), Riedewald, Dankerlui; Eiting (75′ Lartey-Sanniez), Mazraoui, De Jong; Van de Beek, Cassierra, Nouri (65′ Bay)

Ajax uitshirt 2015/16